Please select a page template in page properties.

Weishaupt-konsernet

Weishaupt-konsernet sysselsetter mer enn 4300 medarbeidere og er blant de ledende innen brennere, kondenserende kjeler, varmepumper, solvarme og bygningsautomatikk.

Selskapets kjernevirksomhet ligger hos Max Weishaupt GmbH i Schwendi med egen forsknings- og utviklingsavdeling på fabrikken. 

Selskapet ble grunnlagt i 1932 og er i dag et holdingselskap, som består av tre selskaper med tre primære forretningsområder: Energiteknikk, Energiutvinning og Energistyring.

Energiteknikk: Weishaupt har et omfattende produktspekter innen brennere, komplette utstyrspakker med kondenserende gass- og oljekjeler samt solfangere og varmepumper for utnyttelse av fornybare energikilder.

Energiutvinning: BauGrund Süd har vært en del av Weishaupt-konsernet siden 2009 og utfører jordsonde- og brønnboringer for installasjon av varmepumper. Selskapet har en stor erfaringsbase fra mer enn 3 millioner boremeter. BauGrund Süd har ca. 40 høyt profesjonelle boreteams og er et av de ledende selskapene i Europa innen overflatenær geotermisk energi. I tillegg har BauGrund Süd sine egne folk til å gjennomføre jordanalyser.

Energestyring: Neuberger Gebäudeautomation har vært en del av Weishaupt-konsernet siden 1995 og tilbyr intelligente løsninger innen bygningsautomatikk. Dette er effektivt og energisparende utstyr for alt teknikk i forbindelse med oppvarming, klimastyring, ventilasjon, belysning, solavskjerming og sikkerhetsutstyr av alle slags.

Up