Please select a page template in page properties.

LavNOx-gassbrenner PLN (inntil 2.500 kW)

De nye PLN-brennerne er spesialdesignet for systemer, der det kreves svært lave utslippsverdier. PLN står for Premix-LavNOx - en teknologi, som kombinerer forblanding med overflateforbrenning.

Den største fordelen med denne forbrenningsteknologien er, at den kan brukes både til tradisjonelle kjeler og til kjeler med mye mindre brennkammerdimensjoner.

Ved overflateforbrenning er det avgjørende, at gass-luft-blandingen er homogen. Derfor har Weishaupt utviklet en helt ny blandedel, der gass-lufttilførselen foregår hver for seg, og de to mediene først blir samlet i brennerrøret.

Gass-luft-blandingen, som er under trykk, bryter gjennom finmasket metallstoff og brenner på overflaten. Dette "flammeteppe" med flammetemperaturer under 1200 °C hemmer termisk NOx-dannelse. Nå er det også mulig med NOx-verdier på mindre enn 30 mg/kWh i kapasitetsområder opp til 2500 kW.

Også med hensyn til reguleringsområdet kan PLN-brennerne sammenlignes med gassbrennere med vifte. Med den elektroniske gass-luft-reguleringen i Weishaupt fyringsautomat W-FM 50, W-FM 100 og W-FM 200 er det mulig med reguleringsråder opptil 1: 7.

Up